Inspiratie: instroomproject Drechtsteden

Inspiratie: instroomproject Drechtsteden

Wij nemen een voorbeeld aan een van de mooie projecten die nu loopt om statushouders in te zetten voor de zorg.

Het doel van het project in de Drechtsteden is om uiteindelijk minimaal 24 statushouders uit de Drechtsteden toe te leiden naar de start van een BBL-opleiding (leren en werken) op MBO-niveau 2 of 3 in de ouderen- of gehandicaptenzorg. Hiermee willen de samenwerkingspartners een bijdrage leveren aan een succesvolle integratie van statushouders in onze samenleving en ook aan het terugdringen van de tekorten aan personeel binnen de zorg. In een periode van circa 10 maanden zullen drie groepen statushouders worden voorbereid op de start van een BBL-opleiding in de zorg. In een ori├źntatieperiode zullen zij eerst gaan ervaren of en hoe werken in de zorg bij hen past. In die tijd krijgen zij ook intensief les in de Nederlandse taal en in kennis van de zorg en de Nederlandse arbeidsmarkt. Aansluitend volgt een stageperiode waarin de kandidaten ook een dag per week naar school zullen gaan. Zo zullen zij verder worden voorbereid op een succesvolle start van een BBL-opleiding in februari 2019.

Het instroomproject voor statushouders in de Drechtsteden is een mooi initiatief maar toont ook aan hoeveel partijen er betrokken zijn bij deze complexe uitdaging! Starsource heeft in tegenstelling tot dit initiatief de ambitie om direct het BBL leerwerktraject te starten en alle kandidaten te laten instromen in niveau 3.