Voor werkzoekenden

Bent u op zoek naar betekenisvol werk en zou u (weer) graag in de zorg werken?

Wij hebben een unieke kans voor u! In een speciaal voor u samengesteld traject van 18 maanden kunt u opgeleid worden tot Verpleegkundige niveau 3.

ONZE WERKWIJZE

Werving en selectietraject

Wij zoeken gemotiveerde mensen die graag in de zorg willen werken. Ervaring in de zorg is een voordeel, maar niet verplicht. Ook uw leeftijd is niet belangrijk, maar als u jonger dan 30 bent dan is het mogelijk om via een regulier leer werktraject (BBL) in opleiding te komen en hiervoor studiefinanciering te krijgen.

NU AANMELDEN

U kunt zichzelf hierboven aanmelden, maar ook met hulp van uw klantmanager/consulent van de gemeente. Uw gemeente moet meewerken aan ons initiatief, anders kunt u helaas niet meedoen met de selectie. Wilt u meer informatie? Lees dan door op deze pagina.

Wat hebben we u te bieden?

Onze opleiding heeft, naast een uitstekend lesprogramma via een erkende onderwijsinstelling, een paar bijzondere onderdelen die ervoor zorgen dat u snel en goed aan het werk komt in de zorg.

Lees meer over de opleiding tot Verzorgende IG niveau 3
ORIENTATIE

In 6-8 weken leert u verschillende delen van de zorg kennen. U loopt mee bij verschillende instellingen en kan ervaren hoe het is om werkzaam te zijn binnen de zorg. Hierna maakt u de definitieve keuze om te door te gaan met de rest van de opleiding tot Verzorgende IG niveau 3.

EXTRA TAALONDERWIJS

De zorg draait om contact met mensen. Het is daarom heel belangrijk dat u goed vertrouwd bent met gesprekken in de Nederlandse taal. U krijgt tijdens de opleiding extra taalonderwijs. Hier wordt ook aandacht gegeven aan vaktaal (jargon) en de (zorg)cultuur in Nederland,

STAGEPERIODE MET VEEL PERSOONLIJKE AANDACHT

Naast de lessen, gaat u de hele opleiding 2-3 dagen per week op stage bij een zorginstelling. Dit heet ook beroepspraktijkvorming (BPV). U krijgt betaald door de werkgever voor de uren die u werkt als stagiair.

Neem deel aan de opleiding.

Onze aandacht voor resultaat

Tijdens de opleiding willen we maximaal helpen om u te laten slagen. U krijgt een jobcoach die luistert en adviseert over persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. We willen er zeker van zijn dat u uw diploma behaalt en daarna kan blijven werken in de zorg. Door het enorme aantal actuele vacatures, is een diploma feitelijk een baangarantie. De jobcoach begeleidt u bij alles waar u het over wilt hebben  tijdens het opleidingstraject. Dit kan variëren van het herkennen en bespreekbaar maken van problemen bij de voortgang van de opleiding of de stage, tot het vinden van balans tussen het ideale leerklimaat en een goede thuissituatie.

Starsource zorgt ervoor dat u bijgestaan wordt bij het leren van de taal. Een vrijwilliger (taalbuddy) helpt u met het oefenen van de Nederlandse taal. Natuurlijk hebben ook de docenten, stagebegeleider en andere betrokkenen vanuit de zorginstelling een belangrijke rol om te zorgen dat u zich welkom voelt op de stage.

Bent u geschikt?

U wilt graag Verzorgende IG niveau 3 worden;U bent respectvol voor en geinteresseerd in mensen;✓ U hebt geen problemen met onregelmatig werk;U bent gezond en sterk;U spreekt Nederlands op B1 niveau;U bent voor tenminste 4 dagen in de week beschikbaar (2-3 dagen stage en 1 dag school per week, plus huiswerk); U kunt zelfstandig naar school en naar de stagelocatie komen.

Wat kost het om mee te doen?

Er zijn veel voordelen, zowel voor u als voor anderen, bij het mogelijk maken van deze opleiding. Daarom dragen alle partijen er ook financieel aan bij. Voor u als deelnemer vragen we een eigen bijdrage:

EIGEN BIJDRAGE

€1000

Dit bedrag kunt u op twee manieren betalen. Het gehele bedrag direct bij aanvang, of in 36 termijnen van €28 per maand.

Best Buy

NU AANMELDEN

Behoud van uitkering

Als u nu een bijstandsuitkering heeft, dan behoudt u deze uitkering sowieso tijdens de orientatiefase. Gaat u door met de BBL-opleiding na de orientatie, dan stopt de uitkering waarschijnlijk, maar dit hangt af van uw persoonlijke situatie.